Rondon tri, Hulk dva, Danny jedan za visoku pobjedu Zenita

Golijada u St. Petersburgu

Rondon tri, Hulk dva, Danny jedan za visoku pobjedu Zenita

Fudbaleri Zenita iz St. Petersburga su sa visokih 6:2 u okviru 24. kola ruske Premier lige na svom stadionu savladali sastav Rubina iz Kazana.

Domaći su u 19. minuti stigli u presudnost golom za bijele tačke, a siguran izvođač bio je Hulk. Isti je fudbaler, na isti način, povisio vodstvo Villas-Boaseve ekipe na 2:0 u 35. minuti utakmice što je bio konačan rezultat prvih 45 minuta. 

Azmoun je u 64. minuti smanjio na 2:1, a dva minuta nakon prvog gola gostiju u igru je ušao Rondon, koji je do kraja odigrao pravu simultanku. Samo dvije minute nakon ulaska u igru Rondon se već upisao u strijelce golom za 3:1, a samo sedam minuta kasnije asistirao je Dannyju za 4:1.

Tri minute nakon četvrtog gola Rondon je „upakovao“ svoj drugi, a Zenitov peti gol. Sve što su gosti uspjeli da naprave u finišu drugog poluvremena bio je gol Ermenko iz penala u 82. minuti utakmice.

Fantastičnu partiju, tačnije fantastične 34 minute Rondon je krunisao svojim golom za 6:2 kojim je kompletirao hat-trick na ovome susretu. Zenit je nakon ove utakmice na prvom mjestu ruskog šampionata sa 50 osvojenih bodova, utakmicom više od drugoplasiranog Lokomotiva koji ima dva boda manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.