Velika tragedija u svijetu nogometa: Vodio bitku sa depresijom, preminuo u 25. godini
FOTO: EPA

Porodica moli za poštovanje tuge i privatnosti

Velika tragedija u svijetu nogometa: Vodio bitku sa depresijom, preminuo u 25. godini

S. Mlaćo
Tužne vijesti dolaze iz svijeta nogometa.

Finski mediji su potvrdili da je u 25. godini preminuo Roni Peiponen, nekada velika nada nogometa u toj zemlji.

Informaciju je potvrdila njegova porodica, a uzroci još uvijek nisu poznati.

Naveli su samo da je potrebno da svi poštuju njihovu tugu i privatnost.

Peiponen je ranije za finske medije govorio o tome da je imao velikh problema sa depresijom, a karijeru je završio sa samo 23 godine.

Oglasi

Zbog strašnog stresa nisam mogao da spavam kako treba, a istovremeno sam znao koliko mi je san važan da se oporavim od treninga. Postao je to krug iz kojeg nisam mogao da izađem...“, rekao je on tada.

Krajem ljeta 2020. godine raskinuo je ugovor sa finskim Helsinkijem i bilo je jasno da od velike karijere neće biti ništa.

Ljudi su mi mnogo pomogli. Nikada se sam ne bih izvukao iz ovog s*anja. Želio sam da budem toliko dobar fudbaler da niko ne može da me kritikuje. Zaljubio sam se u sport. Sada mi nedostaje fudbalski život“, kazao je nakon okončanja karijeru u kojoj je između ostalih osvojio i naslov prvaka Finske.

Ranije je imao i problema sa povredama, nije uspio da pokaže svoj talenat, što je svakako djelovalo na njegovu psihu.

Bio je i mladi reprezentivac Finske u svim mlađim kategorijama, a sada se njegovi prijatelji i poznanici te brojni navijači i sportski radnici u Finskoj opraštaju putem društvenih mreža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi