Rooney: Capello želi samo pobjedu

Rooney: Capello želi samo pobjedu

Edmir Škorić

Hrvatska strepi u posljednja dva kvalifikaciona kola, a svakako im je najviše potrebna pobjeda Engleske nad Ukrajinom. Wayne Rooney, napadač Gordog albiona, tvrdi da je selektor Fabio Capello strogo naredio nova tri boda svojim igračima.

U Kijevu Ukrajina dočekuje Englesku i eventualnom pobjedom bila bi na korak do baraža za SP, dok bi pobjeda "boysa" sa Otoka dodatno doigravanje osigurala Hrvatskoj. Kockasti će strahovati 90 minuta paklenog dvoboja koji se igra u subotu, no Manchester Unitedov napadač Wayne Rooney tvrdi da je Fabio Capello strogo svojim igračima naredio trijumf.

"Capello nam je izričito naglasio da želi kvalifikacije završiti sa deset pobjeda. Iako smo sigurni putnik za Afriku, žarko žeimo pobijediti Ukrajince. Nema nikakvog razloga da kiksamo u Kijevu. Jako uživamo u reprezentativnom okruženju i zbog toga svaki igrač razmišlja isključivo o našoj pobjedi", izjavio je za ESPN najbolji strijelac Engleske.

"Velika je razlika igrati za Englesku sada i prije par godina. Šef Capello nas je podignuo, a on je veliki pobjednik i svaki novi test je nova prilika za dokazivanje i uživanje. Idemo po pobjedu u duelima sa Ukrajinom i Bjelorusijom, ali i u svakom narednom prijateljskom susretu", riječi su kojima je Rooney završio svoj govor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.