Rooney ipak lakše povrijeđen

Rooney ipak lakše povrijeđen

Dugo iščekivani sken ozlijeđene noge Waynea Rooneya pokazao je manje oštećenje ligamenata, no još se ne zna koliko će napadača Manchester Uniteda i engleske reprezentacije izbivati s nogometnih terena.

Glasnogovornik Manchester Uniteda kazao je da je svim u klubu laknulo nakon što su liječnički pregledi pokazali da nema loma kostiju, ali nije želio špekulirati kada bi Rooney ponovno mogao zaigrati.

Više detalja o prirodi ozljede dat će trener Uniteda Alex Ferguson na konferenciji za novinare u petak ujutro.

Izvjesno je da Rooney neće biti u sastavu Crvenih vragova ovoga vikenda u sudaru Uniteda i Chelseaja, utakmici koja bi mogla odlučiti englesko prvenstvo.

Rooney se ozlijedio u utorak u posljednjim trenucima utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna, koju je Manchester izgubio 2:1.

Engleska javnost dva dana strepila je nad sudbinom 24-godišnjeg Rooney, za kojeg Englezi vjeruju da ih u Južnoj Africi može odvesti do drugog naslova svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti