Rooney: Mourinho nam je vratio pobjednički mentalitet

Hvalio trenera Manchestera

Rooney: Mourinho nam je vratio pobjednički mentalitet

Kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney smatra da je Jose Mourinho vratio pobjednički mentalitet ovoj ekipi. 

Rooney je vodio Manchester United do 20. titule prvaka Engleske u sezoni 2012/13 kada je klub još uvijek sa klupe predvodio Alex Ferguson. Ipak, nakon toga uslijedila su veoma loša vremena za Crvene đavole pod vodstvom Davida Moyesa i Louisa van Gaala. 

Ipak, čini se da ekipa izgleda mnogo bolje otkad ih je preuzeo Portugalac Jose Mourinho te su trenutno u nizu od 15 mečeva bez poraza u Premier ligi. Rooney je iskoristio priliku da pohvali Josea Mourinha.

"On je očigledno sjajan trener. On je to pokazao u svim klubovima u kojima je radio. On zna šta želi od igrača i igrači znaju šta trener želi od njih. On je veoma dobar u tom dijelu, ali dok znate šta želi, siguran sam da ćete se dobro snaći. Možete vidjeti da on ima pobjednički mentalitet. Nije da to mi nismo imali do sada, ali on nas je podsjetio na to", rekao je Rooney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je ove sezone postigao dva pogotka te je upisao pet asistencija u 17 mečeva Premier lige. Osim toga, u Evropa ligi odigrao je pet mečeva te je upisao dva gola i jednu asistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi