Rooney napušta United, poznato ime novog kluba?

Bogatstvo iz Kine za kapitena Uniteda

Rooney napušta United, poznato ime novog kluba?

Endin Čaušević

Kapiten Manchester Uniteda, Wayne Rooney, ove sezone utakmice većinom počinje na klupi za rezervne igrače.

Nakon dolaska Josea Mourinha svoje mjesto u prvoj ekipi izgubio je Wayne Rooney, a ruku na srce nije pružao blistave partije dok je dobijao šansu za igru. Engleski mediji prenose da će Rooney na kraju sezone napustiti Old Trafford.

Navodno, uskoro bi za Rooneyja trebala stići ponuda iz Kine koju neće moći odbiti. Trener Shanghaija, Sven Goran-Eriksson ponudit će nevjerovatnih 80 miliona funti za kapitena Uniteda. Iako ne pruža partije kao nekada čini se da je Rooney i dalje na cijeni.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari to će značiti da će Rooney sedmično zarađivati nevjerovatnih 500.000 funti plus zarada od sponzora. Ipak, ostaje pitanje da li je Rooney spreman da ide u Kinu, te da se oprosti od igranja fudbala na visokom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi