Rooney: Novi kapiten bi trebao biti Gerrard

Rooney: Novi kapiten bi trebao biti Gerrard

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez (FA) nedavno je obznanio kako kapitensku traku više neće nositi John Terry. Još uvijek nije poznato kome će pripasti ta dužnost.

FA je Terryju oduzeo kapitensku traku zbog rasističkog vrijeđanja QPR-ovog stopera Antona Ferdinanda, premda sudski proces nije započeo. Zbog toga je i sada već bivši selektor Gordog albiona Fabio Capello dao neopozivu ostavku.

Među kandidatima koji bi mogli preuzeti kapitensku traku su Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Joe Hart (Manchester City), a Rio Ferdinand (Man. United) već se izjasnio kako ne želi biti kapiten, obzirom da je njegov mlađi brat bio žrtva "rasiste".

Wayne Rooney, napadač Engleske i Crvenih vragova s Old Trafforda, poručio je kako bi volio da kapitensku traku zaduži Gerrard, ikona Liverpoola...

"Za sve koje to zanima, rado bih bio kapiten Engleske, ali tu odluku mora donijeti novi selektor. Mislim da bi najbolje rješnje, ipak, bio Steven Gerrard", poručio je Rooney putem Twittera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.