Rooney: Suarez je trebao biti isključen

Rooney: Suarez je trebao biti isključen

Midhat Šljivak

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney oštro je preko twittera kritikovao Luisa Suareza nakon starta nad fudbalerom Tottenhama Scottom Parkerom u sinoćnoj utakmici Liverpool-Tottenham na Anfieldu.

Suarez je nakon ulaska u igru udario Parkera punom snagom u grudni koš, zbog čega je kađnjen žutim kartonom, no Rooney smatra kako ga je sudija Michael Oliver trebao isključiti.

"Ako je sudija dobro vidio šta se dogodilo, jednostavno je morao pokazati crveni karton Suarezu. Svima koji mene prozivaju kao agresivnog fudbalera poručujem da sam dobio samo jedan žuti karton u sezoni, a ne kao neki", napisao je napadač Crvenih đavola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.