Rosa Brandis ostvarila maksimalan učinak u prvom dijelu

Sjajne igre Travničanki

Rosa Brandis ostvarila maksimalan učinak u prvom dijelu

S. Mlaćo

Okončan je prvi dio takmičarske sezone Druge ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa "Sjever". 

Jesenji prvak za takmičarsku sezonu 2017/2018 je Ženski nogometni klub "Rosa Brandis" iz Travnika.

Nakon šest odigranih kola u prvom dijelu sezone Druge ženske lige FBiH grupa "Sjever" igračice iz Travnika ostvarile su maksimalan učinak od šest pobjeda uz gol razliku 34:3 te su najefikasnija ekipa lige kao i ekipa koja je primila najmanje golova. 

 ŽNK "Rosa Brandis" prati ŽNK "Posavina" iz Domaljevaca koji je na drugoj poziciji  sa 12 osvojenih bodova. 

 Rosa Brandis također ima vodeće igračice na listi strijelaca. Osmančević Adina postigla je 12 golova dok je njena klupska koleginica Osmanović Esmeralda postigla 8. Slijede ih Akeljić Envera, također iz ŽNK Rosa Brandis i Mikić Matejaiz ŽNK "Posavina" sa po šest golova, a Hodžić Edina (Rosa Brandis), Matić Andrea (Posavina) i Zolotić Emina (Zvijezda) su postigle po 4 gola.

 Takmičenje Druge ženske lige FBiH nastavlja se 14/15.04.2018. godine.

 

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi