Rosicky rekao zbogom fudbalu

Objavio kraj karijere

Rosicky rekao zbogom fudbalu

Češki fudbaler Tomaš Rosicky danas je u 37. godini objavio da završava profesionalnu karijeru.

Nekadašnji član Arsenala je u posljednje dvije godine muku mučio s povredama, zbog čega je odigrao samo tri utakmice za prašku Spartu, pa je odluka o prekidu karijere bila za očekivati.

"Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da stavim tačku na svoju fudbalsku priču", saopštio je Rosicky na konferenciji za novinare u Pragu.

Rosicky se, također, zahvalio Sparti koja ga je 'odgojila' i istakao da mu je čast što se penzionisao u svom matičnom klubu.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Najveći dio svoje karijere Rosicky je proveo u Arsenalu, gdje je igrao deset godina, a uz Spartu još nosio dres dortmundske Borussije. Za reprezentaciju Češke je upisao 105 nastupa i pritom postigao 23 gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi