Plasirali se u treću ligu, a imaju navijače kao da su osvojili Ligu prvaka

Sve pohvale za lojalnost

Plasirali se u treću ligu, a imaju navijače kao da su osvojili Ligu prvaka

Admin Čaušević

Da ljubav prema klubu ne poznaje takmičenje potrđuju i scene koje stižu iz Njemačke.

Rot-Weiss Essen je jedan od najstarijih klubova u Njemačkoj, ali već nekoliko desetljeća ga nema na velikoj sceni.

Ovaj klub je prije nekoliko dana ostvario najveći uspjeh u novijoj historiji, tj. vratio se u treći rang njemačkog fudbala.

Essen se nalazi među deset najvećih gradova u Njemačkoj, a čini se da se u gradu sa skoro 600.000 stanovnika polako počinje vraćati i fudbal.

Pred oko 16.500 gledatelja sa 2:0 pobijeđen je Ahlen što je značilo da se RWE vraća u treću ligu nakon dugih 14 godina.

Oglasi

Poslije utakmice nastalo je veliko slavlje, navijači su ispunili travnjak i slavilo se do duboko u noć kao da je osvojena Liga prvaka ili neko drugo prestižno takmičenje.

U RWE smatraju da će im promocijom u treću ligu biti otvorena vrata za dodatne prihode popud onih od TV prava i sponzora, a cilj je u narednim godinama biti među 25 najboljih klubova u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da je ovaj klub bankrotirao 2010. godine, ali navijački entuzijazam nikad nije prestao te su polako čekali i na kraju dočekali svoj trenutak slave.

Inače, RWE u svojim vitrinama ima jednu titulu prvak Njemačke i DFB Pokala osvojene još početkom 50-ih godina prošlog vijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi