Rothen čuo koga PSG dovodi: "Dolazi samo zbog tih osam miliona i da se slika na Eiffelovom tornju"

Smatra da to nije pravi izbor

Rothen čuo koga PSG dovodi: "Dolazi samo zbog tih osam miliona i da se slika na Eiffelovom tornju"

E. Škorić

Marco Asensio odlučio je da ovog ljeta napusti Real Madrid, a medijske špekulacije govore da će karijeru nastaviti u PSG-u.

Asensio je bio u jednom trenutku jako blizu da potpiše za Aston Villu, ali se navodno na kraju odlučio za Francusku i PSG.

Kako god, postalo je i jasno da Španac nakon devet godina napušta Madrid, pošto je shvatio da je konstantno potcijenjen i neko kome se šansa daje najviše sa klupe.

Asensio je u Realu osvojio gotovo sve što se može osvojiti. Tri trofeja Lige prvaka, tri La Lige te brojni drugi trofeji bili su u njegovim rukama, a interesantno je svakako da je zabijao golove na debijima za klub u Ligi prvaka, La Ligi i Kupu Kralja.

Ukupno je Marco Asensio odigrao 285 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od 61 postignutog gola i 32 asistencije.

Iako mu je Real nudio novi ugovor, on je bio istrajan da napusti klub. U Francuskoj se dosta govori o tome, a nekadašnji igrač Parižana Jerome Rothen ponovo je, u svom stilu, bio negativan prema potencijalnom transferu na Park Prinčeva.

Oglasi

"Sviđa mi se kao igrač, ali ako Marco Asensio dođe u PSG, ne dolazi iz pravih razloga zbog kojih bi se trebao potpisati ugovor s igračem. Oblačenje dresa PSG-a ili Chelseaja, nije ga briga, on to ne osjeća. Došao bi samo za onih osam miliona eura godišnje koliko ga platite", poručio je Rothen i dodao:

"On je slobodan igrač, pa je normalno da se trudimo da ga privučemo, ali igrač ne treba dolaziti samo zbog financijskog aspekta".

Rothen je dalje objasnio svoje inhibicije u vezi s Asensijevim potpisom, uspoređujući ga s boravkom Juliana Draxlera u pariškom klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

“Na sportskoj razini malo je velikih klubova koji mu kucaju na vrata, a još manje po ovoj cijeni. Metoda zapošljavanja PSG-a nije dobra, potreban je drugačiji projekt. Nakon Asensija, to nije nužno loše zapošljavanje na papiru. No hoće li se prilagoditi Parizu uz prave uslove da uspije? Ne znam… Ovim tempom će se ići slikati na Eiffelov toranj, odigrat će par utakmica i povrijediti se… Nadam se da će proći bolje od Draxlera, ali to je isto vrbovanje", zaključio je.

Draxler se u PSG došao iz Wolfsburga za 42 miliona eura 2017. godine. Dao je 26 golova i upisao 41 asistenciju u 198 utakmica za klub, ali je na kraju izgubio povjerenje zbog svojih nemarnosti. Prošlu sezonu je bio posuđen Benfici.

Top Komentari

Benz
Ko je ovaj jbt !?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi