Roy Keane došao da pomogne pred derbi, a onda ljutito napustio trening kamp Manchester Uniteda

Ne toleriše takve stvari

Roy Keane došao da pomogne pred derbi, a onda ljutito napustio trening kamp Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda u subotu su u gostima pobijedili Machester City (1:2) u derbiju 16. kola Premiershipa.

Crveni đavoli su konačno uspjeli da upišu tri boda u gradskom derbiju protiv Cityja i tako zadaju težak udarac aktuelnim prvacima. City sada zaostaje čak 14 bodova za liderom Liverpoolom i čini se da su se već oprostili od odbrane titule.

S druge strane ova pobjeda je došla u odličnom trenutku za United koji je izašao iz krize loših rezultata. Ole Gunnar Solskjaer sada može biti mirniji, ali je jasno da je pred njim još mnogo posla.

Norveški stručnjak je pred gradski derbi uradio zanimljivu stvar. Naime, pred polazak na Etihad u trening centar je pozvao legendarnog igrača Uniteda, Royja Keanea, kojeg je zamolio da svojim govorom motiviše igrače ovog tima.

Kean je pričao o derbiju protiv Cityja iz vremena dok je ovaj tim vodio Sir Alex Ferguson, ali kako piše Mirror ljutito je napustio trening kamp i otišao kući.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Keanea je iznervirao jedan od mlađih igrača Manchester Uniteda koji je nezainteresovano sjedio i gledao u mobitel dok je Keane pokušao da motiviše igrače kluba s Old Trafforda.

O kojem igraču se radi još uvijek se ne zna, ali je Keane prekinuo razgovor i ljutito izašao iz svlačionice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi