Da li se publika vraća na stadione u Krupi, Bijeljini i Banjoj Luci? Danas FS BiH odlučuje

Čeka se potvrda odluke kriznog štaba

Da li se publika vraća na stadione u Krupi, Bijeljini i Banjoj Luci? Danas FS BiH odlučuje · Saznajemo

E. Škorić

U manjem bh. enitetu, Republici Srpskoj, moglo bi doći do povratka publike na stadione.

Ostala su da se odigraju još dva kola, a enitetski štab za vanredne situacije donio je odluku o ublažavanju epidemioloških mjera i prema novoj odluci dozvoljen je povratak na sportske događaje.

Nove mjere stupaju na snagu od danas 21. maja, a Fudbalski savez BiH ipak mora dati saglasnost i konačnu potvrdu promjene o povratku navijača.

Komitet za stadione i bezbjednost ima sastanak, zatim Komitet za sportsku medicinu, a nakon toga online će zasjedati i Komitet za takmičenje. Tema će biti upravo navedene nove odluke entitetskih kriznih štabova, odnosno raspravljat će se da li će u RS-u biti dozvoljen određen broj gledalaca na tribinama. Sjednica Komiteta za takmičenje bit će održana nešto iza 12 sati.

Ukoliko bude prihvaćena odluka, to znači da Borac protiv Tuzle City ima priliku pobjedom i pred navijačima proslaviti titulu. Druga utakmica koja se igra u manjem bh. enitetu u 32. kolu je ona između Krupe i Olimpika, jedna od ključnih u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da se Savez ranije vodio "politikom" da svi klubovi moraju imati jednake uslove za igru, teško je očekivati da će odluka danas biti drugačija. 

Sve utakmice 32. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju s početkom od 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZaSveVasIDaljeAvangarda
Naravno da je onako kako vico kaze... On je glavni baja trenutno :D a mi navijamo u nedelju odobrili ili ne odobrili... Nama niko nista ne može!
5 0
Brazuka
Najveća sramota ikada! Ovako se dijeli država jer je vico obećao navijačima borca da će slaviti titulu na stadionu! Zašto javnost suti? Kako sada moze rs odluku a prije su govorili moraju i fbih i rs.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije