U Krupi bitka za ostanak, Ilić poručuje: Igramo dobro, navikli smo na pritisak 'moranja'

Najmlađi premijerligaški trener

U Krupi bitka za ostanak, Ilić poručuje: Igramo dobro, navikli smo na pritisak 'moranja'

A. Beganović

Pretposljednje 32. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nekoliko zanimljivih duela, a jedan od tih je i onaj između Krupe i Olimpika.

Pomenuti duel mogao bi dati odgovor na pitanje ko u narednoj sezoni neće igrati u elitnom rangu bh. fudbala. Od ogromnog je značaja za obje ekipe s tim što Krupa i u slučaju poraza ima šanse za ostanak u eliti, dok s druge strane poraz Olimpika uz poraz Radnika na Koševu u duelu sa Sarajevom značio bi kraj borbe za ostanak. U tom slučaju Krupa bi kolo prije kraja izborila ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

U oba kluba svjesni su važnosti meča, a najmlađi premijerligaški trener i čovjek koji je uz svoje saradnike najzaslužniji za dobre igre Krupe u drugom dijelu, Vladimir Ilić, uvjeren je da njegovi izabranici mogu nastaviti sa dobrim igrama koje su ih krasile u drugom dijelu sezone.

"Spremamo se, očekuje nas utakmica koja može da odluči našu sudbinu u ovoj sezoni. Da nam je neko na polusezoni ponudio ovakav razvoj situacije, siguran sam da bismo svi u klubu to prihvatili. Došli smo u situaciju da odlučujemo sami o sebi na domaćem terenu protiv direktnog konkurenta u borbi za ostanak", za SportSport.ba ističe najmlađi premijerligaški trener.

Ilić respektuje protivnika, smatra da bez obzira na nekoliko izostanaka, Olimpik ima kvalitet.

"Olimpik ima kvalitet, bez obzira što zbog suspenzija kolega Petrović ne može računati na nekoliko igrača, još uvijek je tu u rosteru 15-16 kvalitetnih igrača. Biće pravi derbi, ne smijemo niti u jednom trenutku pomisliti da nas čeka lagan posao", govori Ilić.

Za razliku od Olimpika mladi stručnjak i njegovi saradnici imaju na raspolaganju sve igrače.

"Nakon mnogo vremena na raspolaganju su nam svi igrači. Nadam se da će tako ostati do kraja sedmice, odnosno do početka utakmice", jasan je Ilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa u drugom dijelu pruža dobre partije. Na domaćem terenu nisu poraženi, a Ilić vjeruje da će tako biti i nakon duela sa Olimpikom.

"Vjerujem da ćemo se ponovo pokazati u dobrom izdanju te da ćemo ponoviti partije koje pružamo u ovoj polusezoni. Igramo dobro, pogotovo na domaćem terenu. Pobjeđivali smo diretke konkurente, navikli smo na taj pritisak 'moranja' i vjerujem da je to naša prednost. S druge strane Olimpik mora ići na pobjedu jer mi u zadnjem kolu igramo protiv ekipe koja nema neki rezultatski imperativ i nije u formi (Željezničar), dok oni igraju protiv aktuelnog prvaka kojem utakmica posljednjeg kola može biti važna u borbi za prvo ili drugo mjesto. Zbog toga vjerujem da shvataju da je pobjeda samo ono što im odgovara u Krupi", zaključio je Ilić.

Top Komentari

Husrefbeg22
Bijedi Krupa. Zato so ce sudija vec u prvom poluvrjemenu iskljuciti jednog igraca Olimpika, Ako ni to pomogne, onda ce svirati penal u zadnjih 10-15 minuta utakmice. Eto to je slika oboga prvenstva. Potpuno namjesteno i neregularno. Treba sav Fudbalski savez otjerati te izabrati postene ljude.
6 0
Invisible80
Sramota šta ovaj priča, a šta se na terenu dešava, nama 3 kuće, jedna piljara i 4 štale i pokušaj stadiona, kroje prvenstvo
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi