RSBiH od EHF-a traži sankcije za domaćina

Nož, žica, Srebrenica odjekivalo u Mariboru

RSBiH od EHF-a traži sankcije za domaćina

A. Beganović

U subotu su rukometaši Gradačca u prvom susreto osmine finala Challenge Kupa u Mariboru poraženi od istoimene ekipe (30:22).

Međutim, susret su umjesto aktera po ko zna koji put obilježili huligani, odnosno oni koji u ovom slučaju sebe nazivaju navijačima Maribora.

Naime, razuzdana horda iz Maribora rukometaše bh. predstavnika dočeka je skandiranjem "Nož, žica, Srebrenica". Predstavnici Gradačca odmah su se žalili delegatu susreta koji je upozorio slovenačke primitivce, no pred sami kraj susreta skandiranje je ponovoljeno.

Delegatu nije preostalo ništa drugo nego izbaciti pomenute primitivce iz dvorane, koji su nakon toga oštetili autobus bh. predstavnika.

Na ovakva dešavanja u "evropskoj" Sloveniji reagovao je i Rukometni savez Bosne i Hercegovine. Naime, Generalni sekretar RSBiH, Smajo Karačić, danas je uputio pismo na adresu Evropske rukometne federacije u kojem je zatražio oštre kazne za domaćina susreta.

"To je nečuveno. Ne mogu vjerovati da se to dešava na sportskim terenima. Uputio sam pismo čelnicima EHF-a i zatražio sam oštre sankcije za domaćina susreta. Istrajat ćemo u tome jer preko ovoga ne možemo lako preći. Gradačac je domaćin revanš susreta u subotu, a čelnicima EHF-a sam preporučio da prisustvuju istom pa da vide kako se organizuje jedan sportski događaj", za SportSport.ba je istakao Smajo Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.