Još prošlog ljeta je Barceloni rekao "da", ali ih je "ispalio" zbog miliona iz Al Hilala!

Wolvesi prihvatili ogromnu ponudu

Još prošlog ljeta je Barceloni rekao "da", ali ih je "ispalio" zbog miliona iz Al Hilala!

Esmer Oštraković

Milioni iz Saudijske Arabije iz dana u dan prijete da praktično unište fudbal u Evropi, jer se sve više fudbalera odlučuje na transfer u ovu zemlju.

Kako prenosi dobro pouzdani The Athletic iz Engleske, novi veliki transfer je završen, te se samo čeka zvanična potvrda.

Naime, Al Hilal je dogovorio transfer Rubena Nevesa iz Wolverhamptona i to za 55 miliona eura.

Kako navodi medij iz Engleske, sve će biti zvanično nakon reprezentativne pauze, jer se Neves nalazi u akciji sa svojim nacionalnim timom.

Neves ima još godinu dana ugovora sa Wolverhamptonom, ali je dogovorio sve lične uslove sa svojim novim timom iz Saudijske Arabije.

Iako je još prošlog ljeta reako "da" Barceloni koja ga želi dovesti, očito je da od tog transfera neće biti ništa.

Oglasi

On je i u januaru trebao doći u Španiju, ali se i tada posao izjalovio, a na kraju neće obući dres Barcelone.

Navodno je najveći problem upravi Barcelone pravio Xavi koji se nećkao da li je baš Neves prava opcija da zamjeni Busquetsa.

Sada je bar jasno da ga više ne može dovesti, te je pitaje ko će biti fudbaler koji će zamijeniti ovog igrača u Barceloni.

Neves je odigrao jako dobru sezonu u dresu Wolverhamptona, a njegov klub je u protekloj sezoni završio na 13. mjestu.

Ovaj sjajni fudbaler je odigrao 35 utakmica u Premiershipu prošle sezone, te je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi