I bogati Arapi počeli su se smijati kada su vidjeli koliko novca traži Romelu Lukaku
Belgijanac je imao veliki broj ogromnih transfera, ali kada god da su se očekivale velike stvari od njega, on bi zakazao (Foto: EPA)

Što je previše, previše je

I bogati Arapi počeli su se smijati kada su vidjeli koliko novca traži Romelu Lukaku

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku (30) dobio je ponudu iz Saudijske Arabije. Al Hilal je Belgijancu ponudio višegodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezoni, plus bonusi, ali on je to odbio i zatražio je, nevjerovatnih 90 miliona eura.

Romelu Lukaku ne blista u posljednje dvije godine, kao ni u većini profesionalne karijere u kojoj je tek ponekad pokazivao zašto mu se predviđala velika karijera.

Odlazak iz Intera u Chelsea 2021. godine ispostavila se kao greška. Lukaku je 'nestao', a po povratku među Nerazzurre nije to ni sjena napadača koji je ovom timu donio naslov prvaka.

Ipak, i pored činjenice da ne blista Lukaku je kao i mnogi drugi fudbaleri dobio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Al Hilal mu je ponudio višegodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezoni, no Lukaku je to odbio.

Belgijanac očigledno smatra da vrijedi mnogo više. Zatražio je od bogatih Arapa cifru od 90 miliona eura godišnje na što su se oni samo nasmijali i izvjesno je da od njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju neće biti ništa.

Oglasi

Još uvijek se ne zna gdje će 30-godišnji napadač nastaviti karijeru. U Chelseaju sa kojim ima ugovor nije naročito poželjan, a Inter je spreman da ga ponovo dovede na posudbu.

Dileme oko svega bit će riješene uskoro. Lukaku će sjesti za stol s čelnicima londonskog kluba i nakon toga će stvari o njegovoj karijeri postati mnogo jasnije nego što su sad.

Romelu Lukaku iza sebe ima sezonu koju neće previše pamtiti. Imao je uspone i padove u igri, često je bio i povrijeđen, no ono što ju je obilježilo je ogroman broj velikih promašaja koji su navijače Intera dovodili do ludila.

Ukupno je protekle sezone Belgijanac nastupio u 37 utakmica za tim s Giuseppe Meazze i ima učinak od 14 postignutih golova i sedam asistencija.

Lukaku je profesionalnu karijeru započeo u Anderlechtu. Još kao tinejdžer seli u London gdje potpisuje ugovor za Chelsea, no na Stamford Bridgeu se nije naigrao, pa su uslijedile posudbe u West Bromwich Albion i Everton.

Igrao je tada Lukaku zaista dobro posebno u dresu Evertona. Tim s Goodison Parka ga otkupljuje za 28 miliona funti, a odlične igre među Karamelama donose mu još jedan veliki transfer, ovog puta u Manchester United za gotovo 90 miliona funti.

Nezadovoljni su bili na Old Traffordu njegovim igrama i nakon samo dvije godine odlazi u Inter za 80 miliona eura. To mu se isplatilo jer se vratio u život i igrao je fenomenalan fudbal što dovodi do još jednog ogromnog transfera prilikom povratka u Chelsea koji ga je ovaj put platio gotovo 100 miliona funti.

Ispostavio se Big Rom kako veliki promašaj. Vratio se u Inter na posudbi, ali ni među Nerazzurrima ove sezone ne pokazuje previše i vidjet ćemo šta će se desiti s njim u budućnosti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi