Rubin i Panathinaikos ponovo bez golova

Liga prvaka

Rubin i Panathinaikos ponovo bez golova

Edmir Škorić

Prvu utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka odigrali su Rubin i Panathinaikos, a u rusko-grčkom okršaju ponovo nije bilo pogodaka.

Nakon "nule" u Atini, Rubin i Panathinaikos su i u Kazanu podijelili bodove, i ponovo nije bilo pogodaka. Svi oni koji su došli Tsentralnyi stadion nisu imali šta vidjeti. Tek poneki pokušaj ka golu Ryzhikova, odnosno Tzorvasa. Domaći su imali nešto više od igre, više prilika i veći posjed lopte u svojim nogama, ali nisu to uspjeli krunisati.

Interesantno da ni jedni ni drugi nemaju pobjede. Rubin ima tri boda, a Panathinakos bod manje, odnosno dva. Kako sada stvari stoje, u osminu finala putuju Barcelona i Kopenhagen koji će svoju utakmicu 4. kola grupe D odigrati večeras.


Rubin - Panathinaikos 0:0


RUBIN: Ryzhikov - Ansaldi, Bocchetti, Navas, Kaleshin - Kasaev /od 72. Karadeniz/, Natcho, Noboa, Ryazantsev - Kornilenko /od 85. Medvedev/, Carlos Eduardo /od 73. Martins/.

PANAT: Tzorvas - Spiropoulos, Kante, Katsouranis, Boumsong /od 58. Marinos/, Vyntra - Simao, Silva, Karagounis /od 80. Christodoulopoulos/, Cisse, Garcia /od 69. Govou/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.