Rubin minimalno savladao Tottenham

U prvom meču grupe A

Rubin minimalno savladao Tottenham

U prvom meču grupe A, Rubin je kao domaćin savladao Tottenham, golom Natcha i tako se bodovno poravnao sa Tottenhamom.

U ovaj meč, Tottenham je ušao sa dosta podmlađenim i kombinovanim sastavom, obzirom da su u prva tri kola ostvarili dvije pobjede i remi, a eventualnom pobjedom, obezbijedili bi plasman u narednu rundu. Na drugoj strani, Rubin je tražio pobjedu, kojom bi se izjednačio sa Tottenhamom i stekao realne šanse za prolaz dalje. Na klupi gostiju nije sjedio Harry Redknapp, koji je otišao na manju operaciju srca.

Na samom početku meča, domaći su imali terensku inicijativu i blagi pritisak, ali bez većih prilika. U sedmoj minuti susreta, desila se sporna situacija kada je Gallas igrao rukom u svome šesnaestercu, a glavni sudija, Florian Meyer iz Njemačke propustio svirati očigledan jedaaesterac.

Nakon toga, igralo se na sredini terena, sve do 22. minute kada je Karadeniz odlično prošao po desnoj strani, a Kasev iz povoljne situacije šutirao preko gola.  U 25. i 28. minuti još dvije odlične šanse da domaće; prvo je Noboa dobro šutirao nakon još jednog dobrog prodora i pasa Karadeniza, a dobro je odbranio Cudicini, a nakon toga i šut Natcha sa nekih 20-tak metara dobro brani golman gostiju.

U 33. minutu, Ryazantsev se sjurio u kazneni prostor, šutirao iskosa sa desne strane, a ponovo je odlično odbranio Cudicini. U jeku napada Rubina, Defoe je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a Pavlyuchenko zamalo zakasnio.
Bila je to najbolja prilika za goste, a na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak meča, bolje su otvorili gosti, koji su uspostavili terensku ravnotežu.
U 52. minuti, mladi Fredericks je lijepo prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac domaćih, ali šutirao u spoljni dio mreže. Kada se činilo da je Tottenham konačno došao do igre, dosuđen je jedan prekršaj na nekih 20-tak metara od gola Cudicinija, a Natcho je odličnim šutem pogodio mrežu Tottenhama, za vodstvo domaćina od 1-0.

Deset minuta kasnije, lijepa akcija domaćih; Ryazantsev je dobro šutirao iskosa, sa ivice šesnaesterca, ali Cudicini još jednom odbranio. U 74. minuti, nakon prekida, Bocchetti iz povoljne situacije šutira preko gola
.

U finišu, tačnije u 79. i 82. minuti dvije odlične šanse za Rubin, preko Karadeniza i Nelsona Valdesa, koji je zamijenio Martinsa, ali večeras fenomenalni, Carlo Cudicini, spašava goste u oba navrata.


Do kraja je ostalo bez promjene rezultata, a Rubin je upisao zasluženu pobjedu i bodovno se izjednačio sa Tottenhamom na tabeli grupe A. Oba tima imaju po 7 bodova i do kraja će voditi veliku borbu za prolaz u naredni krug, zajedno sa PAOK-om.


szólj hozzá: Rubin Kazan 1-0 Tottenham

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.