Rubin rutinski savladao Lokomotivu iz Moskve

Novi poraz za Moskovljane

Rubin rutinski savladao Lokomotivu iz Moskve

Prvi susret 22. kola Ruskog prvenstva odigrali su Rubin Kazan i Lokomotiv Moskva. Domaćin je slavio 2:0. 

Prvu priliku na susretu imali su gosti, ali je udarac Romana Pavlyuchenka bio neprecizan. Domaćin je zaprijetio u 21. minuti susreta, ali je udarac Kalešin otišao pored gola. Nastavio je domaćin da prijeti, a ovaj put priliku je propustio Natcho. 

 

Domaćin do vodstva dolazi u 40. minuti susreta, a strijelac je upravo Natcho. Do odlaska na odmor po jedna poluprilika na obje strane, ali je ostalo nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće. 

 

U nastavku susreta prvi su zaprijetili gosti, još jednom je u prilici bio Pavlyuchenko, ali se rezultat nije mijenjao. Domaćin je do drugog gola mogao u 73. minuti susreta, ali je Natcho ovaj put bio neprecizan. 

 

Rubin je pobjedu potvrdio u 87. minuti susreta. Mrežu gostiju pogofio je Vladimir Dyadyun nakon asistencije Cesara Navasa za konačnih, Rubin - Lokomotiva 2:0. 

 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.