Rubin slavio kod Volge

Premier liga Rusije, 3. kolo

Rubin slavio kod Volge

Edmir Škorić

U posljednjem susretu trećeg kola ruske Premier lige Rubin je slavio s 2:1 na gostovanju u Novgorodu kod Volge.

Volga je imala tri teške utakmice u prva tri kola. Prvu su uspjeli ostvariti pobjedu nad Dinamom iz Moskve (1:0), a onda su uslijedili 2:1 porazi od Spartak Moskve u gostima i Rubina kod kuće-

 

Rubinu je ovo bila druga uzastopna pobjeda. No, bolje su krenuli domaći, nogometaši Volge, pa su preko Aleksandra Kharitonova poveli u 14. minuti. Gosti iz Kazana u nastavku dolaze do preokreta.

 

Prvo je u 56. minuti za 1:1 pogodio Turčin Gokdeniz Karadeniz, a onda je u 73. minuti Finac Roman Eremenko postavio konačan rezultat. Dodajmo da je pred sami kraj kod gostiju isključen Italijan Salvatore Bocchetti.

 

Premier liga Rusije, 3. kolo:

Volga - Rubin 1:2 (Kharitonov 14/ Karadeniz 56, Eremenko 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.