Rubinu minimalna pobjeda u Bakuu

Evropska liga

Rubinu minimalna pobjeda u Bakuu

Midhat Šljivak

Rubin iz Kazana je savladao kao gost Bakuu u okviru 4. kola grupe H Evropske lige ekipu Neftcija sa 1:0.

Do vodstva su gosti došli nakon 16. minuta igre. Natcho je centrirao sa lijeve strane, a anajbolje se u kaznenom prostoru domaćih snašao Vladimir Dadyun koji je pogodio mrežu domaćih za vodstvo od 1:0.

Iako je prilika na obje strane bilo, do kraj apoluvremena rezultat se nije mijenjao, te su gosti na odmor otišli sa golom prednosti.

Slična utakmica viđena je i u drugom poluvremenu. Oba tima su imala nekoliko jako dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao, te je Rubin došao do pobjede koja im praktički znači prolazak u eliminacijsku fazu Evropske lige.

 


Neftchi0Rub1 @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.