Rubio potvrdio nastup na Eurobasketu

Rubio potvrdio nastup na Eurobasketu

Midhat Šljivak

Playmaker Minnesota Timberwolvesa Ricky Rubio potvrdio je danas svoj nastup za reprezentaciju Španije na Eurobasketu u Sloveniji narednog septembra.

Rubio je zbog operacije koljena imao višemjesečnu pauzu zbog koje je propustio i Olimpijske igre u Londonu, ali se vratio sredinom NBA sezone, te je pružao jako dobre partije za Minnesotu. Danas je ovaj sjajni košarkaš najavio da je njegovo koljeno stoprocentno oporavljeno, te je najavio svoj povratak u dres reprezentacije Španije na Eurobasketu.

Ovaj 22-godišnju playmaker je odigrao 58 utakmica za Minnesotu ove sezone te je prosječno bilježio 10,5 poena uz 7,2 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.