Rudar mijenja ime u Zenica City: Želja napraviti respektabilan klub za bh. prilike

Održana Skupština zeničkog kluba

Rudar mijenja ime u Zenica City: Želja napraviti respektabilan klub za bh. prilike

S. Mlaćo

U Zenici je prije par dana održana Skupština FK Rudar Zenica, člana Druge lige FBiH grupa Centar. Na Skupštini je donesena jednoglasna odluka o promjeni naziva kluba koji će se u budućnosti zvati Zenica City.

Između ostalog predstavljen je novi grb kluba, te oprema koju će nositi ovaj klub iz Zenice. Predsjednik Skupštine je obrazložio način promjene imena kluba i odoborenje od grada i gradonačelnika da klub u budućnosti uz zakonsku saglanost grada može nositi ime Zenica City.

Članovima Skupštine obratio se i predsjednik UO kluba Ševko Adilović koji je podnio izvještaj, kako finasijski tako i rezultatski, od dana kada je preuzeo ovu funkciju i najavio je kandidaturu za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

"Zenica zaslužuje klub kojim će cilj biti vrh i osvajanje titula, ali bez duga i kriminalnih radnji. Rudar funkcioniše besprijekorno, bez dugovanja i sa veoma mladom i perspektivnom ekipom juri ka boljim danima. Želimo od Rudara stvoriti respektabilnu ekipu koja će u budućnosti igrati važnu ulogu u bh. nogometu. Promjena imena kluba je došla u pravo vrijeme i nakon završetka ove sezone klub će nastupati pod nazivom Zenica City", kazao je Adilović za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Treba istaći da je Rudar jučer u prijateljskom meču u Bugojnu sa 3:0 nadigrao Iskru, člana Prve lige Federacije BiH.

Top Komentari

topalovic
To je to,..buducnost Zenice.celik seli na smetljiste istorije.
2 5
Medo-Brundo
Jeste ovo "City" moderno u Bosni. Sledeci tim koji ce se zvati city je Gornja Maoca City.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi