Rudar otputovao u Medulin, nesvakidašnji problem zadesio Amoaha

Sjajni nogometaš iz Gane ostao kući

Rudar otputovao u Medulin, nesvakidašnji problem zadesio Amoaha

S. Mlaćo
Ekspedicija bh. premijerligaša Rudara iz Prijedora optutovala je u Medulin gdje će se spremati za drugi dio sezone u Premijer ligi.

Na put je krenulo 27 igrača i šest članova stručnog štaba, a novo ime je golman Nikola Lakić, koji će braniti boje Rudara  do kraja sezone, a dolazi kao posuđen  igrač iz banjalučkog Borca. Tu su i omladinci, junior Alibegović Harun i povratnik Mikić Filip, koji će pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba Marku Tesiću.

Na put su krenuli:

Golmani: Šćekić Nemanja, Alibegović Harun, Trninić Aleksa.

Igrači: Knežević Tomislav, Bosnić Andrej, Pekija Nemanja, Burazor Bojan, Mandić Nikola, Marić Nemanja, Jakupović Demir, Sadiku Rijad, Djeljilj Asani, Halilović Adel, Kulenović Luka, Dojčinović Sergej, Sajak Mario, Marmat Danilo, Pavlović Jovan Vladimir, Bilbija Dragan, Redžić Ajdin, Smajić Mujo, Zekanović Predrag, Santos Rodrigues Clerismario, Mikić Filip, Radulović Aleksandar, Danilović Ilija i Lakić Nikola.

Stručni štab: Tešić Marko, Sikirić Dino, Topić Perica, Marjanović Srđan i fizioterapeuti Lekanić Vladan i Tomaš Igor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je kod kuće ostao sjajni Joseph Amoah koji je u 16 utakmica postigao sedam golova i dodao dvije asistencije. Iz Rudara su kazali da Republika Hrvatska ne izdaje trenutno vize za državljane afričkih zemalja, te da je nogometaš rođen iz Gane tako morao ostati i sam se spremati za nove izazove.

Rudar će u Medulinu igrati protiv FC Koper, NK Olimpija Ljubljana, te nastupiti na Medulin Kupu u grupi sa FK Sloboda I NK Karlovac 1929.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi