U Crnoj Gori tuča igrača zbog izvođenja jedanaesterca, ali Azir Muminović ipak matiran

Senegalac je želio da on bude junak gostiju

U Crnoj Gori tuča igrača zbog izvođenja jedanaesterca, ali Azir Muminović ipak matiran

S. Mlaćo
Nesvakidašnje scene vidjeli smo u nedjelju u 15. kolu Prve lige Crne Gore.

Rudar iz Pljevljak ugostio je OFK Petrovac, a završilo je 1:0 za goste koji su jedini pogodak postigli sa 11 metara.

Desilo se to u 73. minuti kada je Brazilac Chagas matirao nekadašnjeg golmana mlade reprezentacije BiH i bivšeg člana Slobode i Tuzla City, te donio svom timu tri boda.

Kada je glavni sudija pokazao na bijelu tačku, nogometaši Petrovca su se počeli svađati ko će zapravo izvesti najstrožiju kaznu. Senegalac Mamadou je bio veoma uporan, te se i sukobio sa jednim saigračem, što su u nevjerici gledali ostali akteri.

Nastale su zaista ružne scene, te je reagovao glavni sudija koji je sve smirio sa dva žuta kartona, dok je sa tribina odjekivalo 'cigani, cigani'.

"Evo i tuče igrača Petrovca. Senegalac se ne može pomiriti sa tim da on ne izvede udarac“, kazao je komentator TV MNE Sport u direktnom prenosu.

Trener Lambulić je pokazao da će jedanaesterac izvesti Chagas, koji je matirao Muminovića.

Ovakve scene zaista su neprijatne, pokazuju najbolje lošu atmosferu u svlačionici, no jasno je da nogometaši žele postati junaci svog tima, pa u tome često i pretjeraju.

Lider  Crnoj Gori je FK Budućnost sa 28 bodova, Sutjeska ima 27, a Dečić i OFK Petrovac po 24. Rudar je osmoplasirani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi