Muminović i Janjić karijeru nastavljaju u Crnoj Gori

Stigla potvrda iz kluba

Muminović i Janjić karijeru nastavljaju u Crnoj Gori

H. Zilić

Crnogorski FK Rudar Pljevlja pojačao se igračima iz Bosne i Hercegovine.

Dres Rudara u novoj sezoni nosit će Azir Muminović i Stefan Janjić.

"Muminović i Janjić za jači Rudar.

Muminović je prije tri godine uzburkao fudbalsku javnost Bosne i Hercegovine i Tuzle, kada je iz Slobode, gdje je bio prvi golman, prešao u Tuzla City. Muminović ima 25 godina i bio je standardni golman mlade reprezentacije BiH. Važio je za jednog od najtalentovanijih golmana u regionu, ali povreda ligamenata koljena spriječila ga je da bude A reprezentativac svoje zemlje. Na opšte iznenađenje kada je Husref Musemić preuzeo Tuzla City, napustio je klub. Sada kada se u potpunosti oporavio biće veliko pojačanje za Pljevljake.

Stefan Janjić nastaviće karijeru u Rudaru iz Pljevalja. Dvadesetšestogodišnji štoper, koji je karijeru počeo u Bijeljini, u sezoni iza nas nosio je dresove Orašja, člana Prve lige Federacije BiH, u prvom dijelu sezone, te Sloge, člana Prve lige Republike srpske,u drugom dijelu, a ukupno je odigrao 25 utakmica i kao štoper postigao šest pogodaka. Janjić bi trebalo da se priključi Rudaru na Zlatiboru", stoji u saopštenju FK Rudar.

Muminović i Janjić za jači Rudar. 💪 Muminović je prije tri godine uzburkao fudbalsku javnost Bosne i Hercegovine i...

Posted by Fc Rudar Pljevlja on Tuesday, July 12, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi