Rudar preuzeo lidersku poziciju

Crna Gora T-Com liga

Rudar preuzeo lidersku poziciju

Kao i u svim ligama u regionu, tako i u Crnoj Gori, ovog vikenda je nastavljeno takmičenja u fudbalskoj ligi. Već na startu proljetnog dijela došlo je do promjene na vrhu tabele.

Pljevaljski Rudar je domaćom pobjedom od 1:0 protiv Grbalja iskoristio kiks, do ovog kola, vodeće podgoričke Budućnosti i zasjeo na vrh tabele crnogorske fudbalske lige. Pobjedu je Pljevljacima donio Knežević, koji je u 50. minuti zatresao sopstvenu mrežu.

Najveću senzaciju prvog kola priredio je barski Mornar koji je slavio u Podgorici kod Budućnosti rezultatom 2:0. Oba pogotka za goste iz Bara postigao je Jelenić u prvom dijelu utakmice.

Gostujuće pobjede su upisali Lovćen i Zeta. Lovćen je s dva gola Perutovića slavio sa 2:1 na gostovanju kod Berana, dok je Zeta sa 2:0 slavila kod Dečića. Utakmica između Petrovca i Koma je odgođena, dok Sutjeska i Mogren igraju sutra.

Crna Gora, T-Com liga - 18. kolo

Budućnost - Mornar 0:2 (Jelenić 18', 42')
Rudar - Grbalj 1:0 (Knežević 50'(ag))
Berane - Lovćen 1:2 (Đalac 45' - Perutović 49', 90')
Dečić - Zeta 0:2 (Ladić 65', Krkotić 77')
Sutjeska - Mogren - nedjelja 13:00h
Petrovac - Kom - odgođeno

Tabela: Rudar 44, Budućnost 41, Mogren (-1) i Lovćen 32, Grbalj i Zeta 29...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.