Rudar Prijedor igrao u nedjelju, hoće li i u nastavku sezone? Igrači već šalju signale

Nagomilani problemi

Rudar Prijedor igrao u nedjelju, hoće li i u nastavku sezone? Igrači već šalju signale

Admin Čaušević

Rudar Prijedor je nakon nekoliko godina pauze od ove sezone ponovo član Premijer lige. 

Prijedorčani su jesnesa igrali sasvim solidan fudbal, a uspjeli su ostvariti nekoliko iznenađenja pošto su neporaženi napustili stadione Asim Ferhatović Hase i Rođeni na gostovanjima Sarajevu, odnosno Veležu.

Međutim, posljednjih mjeseci problemi su se gomilali koji su eskalirali početkom prošle sedmice kada su igrači stupili u štrajk.

Ipak, situacija je izglađena te su Prijedorčani otputovali u Bijeljinu i odigrali meč protiv Radnika i na kraju izvukli vrijedan bod u remiju 0:0.

Prethodnih dana je igračima isplaćen dio dugovanja, a ostatak potraživanja će dobiti do susreta 23. kola i gostovanja Tuzla Cityju. Barem im je tako obećano.

Pojedini igrači su počeli da šalju signale kako neće odustati te da će boriti do kraja. Među prvim koji je to uradio je Joseph Amoah, možda i najbolji član ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je, veoma teško za sve, ja vjerujem u nas i vratit ćemo se još jači", poručio je fudbaler koji je bio želja nekolicine premijerligaša tokom zimske pauze.

Rudar Prijedor uoči posljednje trećine prvenstva zauzima 15. mjesto sa 17 osvojenih bodova te mu slijedi borba za opstanak zajedno sa Posušjem, Leotarom i Radnikom.

Top Komentari

irnes4
Spasice dodik rudar kao i borac sto je spasio i sto gura klubove A mi bosanci trebamo se pitati hocemo li imati svoga dodika ili covica da guraju klubove Čelik propao ,zeljeznicar do grla u dugovima ,ko je sljedeci
3 1
kukuruz
Koga uvedoše umjesto Olimpika i Mladosti. Haj spašavaj ih sad Vico glavo govedja.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi