Sloboda na Tušnju želi prekinuti niz Zrinjskog, Željezničar gostuje u Trebinju

Mečevi 22. kola Premijer lige

Sloboda na Tušnju želi prekinuti niz Zrinjskog, Željezničar gostuje u Trebinju

E. Čaušević

Ljubitelji bh. fudbala i danas mogu uživati u mečevima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovog vikenda igraju se mečevi 22. kola, a danas su na rasporedu ponovo tri utakmice. Jučer smo gledali odlične mečeve u Sarajevu, Mostaru i Širokom Brijegu, te se nadamo da će ostale ekipe također nastaviti tim tempom.

Današnji program počinje u 13 sati kada su nam na rasporedu dvije utakmice, dok se treći meč igra od 15 sati.

Od 13 sati u Trebinju se sastaju Leotar i Željezničar, te će to biti novi okršaj starih rivala. Leotaru je svaki bod kao zlata vrijedan u borbi za opstanak, a tim s Polica ovu utakmicu dočekuje nakon pobjede u prošlom kolu protiv Rudara iz Prijedora.

I u Željezničaru u odličnoj atmosferi očekuju današnju utakmicu protiv Leotara jer su u prošlom kolu na svom terenu slavili protiv najvećeg rivala Sarajeva (2:0).

Sigurno je da nas u Trebinju očekuje itekako uzbudljiva utakmica, a vrijeme u Hercegovini je danas idealno za fudbal.

Oglasi

Željezničar ovaj meč dočekuje sa šeste pozicije sa 29 bodova, dok je Leotar deseti i ima deset bodova manje u odnosu na današnjeg rivala.

U istom terminu danas se u Bijeljini sastaju Radnik i Rudar iz Prijedora. Ovo je direktan okršaj rivala koji su na mjestima za ispadanje, te je jasno koliko su bodovi važni za obje ekipe.

Rudar je u seriji od sva uzastopna poraza, te je u klubu dosta teška situacija što se tiče finansija. U Radniku meč dočekuju u nešto boljoj atmosferi i sigurno je da to žele iskoristiti i doći do tri boda s koja će ostati u priključnu za ekipama koji su trenutno van zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo kolo završava se danas u 15 sati i to derbijem u Tuzli gdje će snage odmjeriti Sloboda i Zrinjski. Plemići su u nevjerovatnoj seriji pobjeda koju sigurno žele i danas da nastave, ali jasno je da ih u Tuzli očekuje itekako težak meč.

Teren na Tušnju nije baš u najboljem stanju, ali to će biti problem za oba tima. Igrači Slobode će sigurno dati svoj maksimum da prekinu pobjednički niz Zrinjskog i dođu do pobjede s kojom bi se priključili ponovo gornjem dijelu tabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Zrinski to uzima. Željo isto ako ne bude mućki.
4 1
user1647169049
PO POBJEDU ŽELJO
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi