Rudar šokirao Pecaru

Široki poražen na svom terenu

Rudar šokirao Pecaru

Ekipa prijedorskog Rudara slavila je na Pecari kod Širokog rezultatom 2:1 i to nakon što su domaći imali prednost od jednog gola na poluvremenu.

Široki je imao nešto više od igre tokom prvih 45 minuta utakmice. Ipak, mreže se nisu tresle, iako su gledatelji na Pecari mogli uživati u veoma dobroj utakmici. Domaći su imali nekoliko sjajnih prilika tokom prvog poluvremena, ali mrežu Rudara nisu uspjeli zatresti Varea i Šilić. Ipak, u 28. minuti Topić postiže vodeći gol za domaće, na asistenciju sjajnog Šilića.

Nastavak je donio još otvoreniju igru. Domaći su i dalje više atakovali na gol Prijedorčana, ali je pad koncentracije ishodio neočekivanim preokretom. U samo četiri minute Širokobriježani su prokockali stečenu prednost. Prvo je u 69. minuti na 1:1 izjednačio Saša Kovačević. Domaći se nisu čestito ni oporavili od primljenog gola, a već je bilo 2:1, a strijelac je bio Kantar.

Do kraja susreta domaći su pokušali doći do preokreta, ali sve što su napravili jeste crveni karton koji je zaradio Zakarić te su bodovi otišli put Prijedora.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.