Rudar stekao značajnu prednost
Gol Musića iz penala

Doigravanje za ulazak u Omladinsku Premijer ligu

Rudar stekao značajnu prednost

U prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Omladinsku premijer ligu, juniori Rudara pobijedili su Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja sa 3:1 i stekli značajnu prednost uoči revanša u nedjelju 13. juna.

Gosti su ostavili povoljniji utisak u prvom, dok su domaći bili superiorniji u drugom poluvremenu kada su postigli tri gola.

Rudar je u vodstvo došao u 55. minuti preko Merdića, a gosti su izjednačili u 67. minuti golomom kapitena Filipa Arežine. U 70. minuti Latifić na nedozvoljen način zaustavlja Kovača i sudija Terzić iz Travnika opravdano dosuđuje kazneni udarac kojeg je realizirao Mirza Musić. Treći gol nade Rudara postižu dva minuta prije kraja. Bila je to i najljepša akcija na utakmici čiji su protagonisti bili Musić i Kobilica, a realizator Belmin Čehajić.

Pored nedovoljno oporavljenog Musića, u nastavku utakmice trener Pačariz šansu je pružio četvirici kadeta Josipu Tomiću, Belminu Čehajiću, Arminu Šišiću i Belminu Kobilici, koji su donijeli preokret i upravo njima pripadaju velike zasluge za pobjedu Rudara.

Dražen Mužinić i Ibro ZukanovićMužinić lovi talente u BiH

Utakmici juniora Rudara i Sloge za doigravanja za ulazak u Omladinsku premijer ligu, prisustvovali su brojni emisari i menadžeri, među kojima je bio i skaut splitskog Hajduka Dražen Mužinić.Splićani su navodno zainteresirani za 19-godišnjeg napadača Sloge Emira Milanovića, koji već igra za prvi tim.Po završetku utakmice popzlarni Frfa, pohvalno se izrazio o igri oba tima, međutim, nije želio isticati pojedince.

"Sve sam vidio i zapisao", bio je lakonski odgovor Mužinića na naše pitanje koji su ga igrači posebno impresionirali.

Kod Rudara bolji od ostalih bili su golman Harun Strika,štoper Adis Goralija i Josip Tomić, dok je u redovima Sloge najbolji bio kapiten Filip Arežina, a pohvale zaslužuju i Armin Agić i Emir Milanović, koji su se sigurno našli u bilježnici Hajdukovog skauta Dražena Mužinića.  


Rudar-Sloga (G.Vakuf/Uskoplje) 3:1

Stadion Rudara. Gledalaca 300. Sudija: Husein Terzić (Travnik). Pomoćnici: Enez Đozić i Jasenko Pljevljak (oba Sarajevo).Delegat: Ekrem Ibreljić (Fojnica). Strijelci: 1:0 Merdić (55), 1:1 Arežina (67), 2:1 Musić (72), 3:1 Čehajić (89).Žuti kartoni: Grgić, Berbić i Čehajić (Rudar), Kunkić, Lagetar i Arežina(Sloga). Crveni karton: Harun Latifić (Sloga) u 70.minuti.

RUDAR: Harun Strika, Mirza Merdić (od 75. Armnin Šišić), Filip Grgić (od 46. Josip Tomić), Adis Goralija, Haris Berbić, Dževad Kokošija (od 65. Belmin Čehajić), Adin Dželo (od 46. Mirza Musić), Amar Delić, Mirza Kovač, Emir Bajramović (od 82. Belmin Kobilica),Stjepan Šipić. Trener: Džemal Pačariz.
SLOGA (Gornji Vakuf/Uskoplje): Toni Zelić, Harun Latifić, Martin Kunkić, Kristijan Lagetar, Adnan Džihan, Krešđimir Puzić(od 80.Stipo Subašić), Armin Agić( od 72.Arnel Škembić), Augustin Martinović, Adnan Garib, Filip Arežina, Emir Milanović.Trener:Miroslav Arežina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.