Rudar u Zenici slavio sa 10:1, pobjede TOŠK-a i Bosne

Druga liga Centar, 9. kolo

Rudar u Zenici slavio sa 10:1, pobjede TOŠK-a i Bosne

Edmir Škorić

U srijedu je odigrano kompletno deveto kolo Druge lige FBiH - grupa Centar.

Rudar je u Zenici sa 10:1 savladao Stupčanicu. Po tri gola postigli su Halid Mehmedović i Ensar Imamagić, a po jednom su strijelci bili Armin Prasko, Adnan Šarić, dok je Bernad Imamović postigao dva gola.

Jedini pogodak za nemoćne goste postigao je Muriz Muharemović i to u drugoj minuti susreta.

Natron je u Maglaju rezultatom 2:0 bio bolji od Krivaje. Mrežu gostiju iz Zavidovića načeo je Ensar Durmić u 62. minuti, dok je Haris Šehić šest minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Istim je rezultatom Pobjeda savladala Usoru. Strijelci za domaće bili su Haris Buljubašić u 10. minuti, te Aldin Bahtić u 77. minuti, a domaći su od 79. minute igrali bez isključenog Edina Krkalića.

Visočka Bosna je u Župći savladala Mladost s minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Armin Mujkić u 83. minuti. TOŠK je u Brezi sa 3:1 slavio protiv domaćeg Rudara. 

Sadin Bašić se izjednačio s Plakalom na vrhu liste strijelaca lige nakon što je i danas postigao gol. Osim njega, za goste iz Tešnja pogađali su i Osmo Nuhanović, te Mirzad Hadžić. Jedini gol za Rudar postigao je Dino Hodžić u 55. minuti s bijele tačke.

U lokalnom derbiju Famos i Radnik remizirali su bez golova, dok je u Vitkovicima duel između Azota i Borca iz Jelaha završen rezultatom 1:1. Za domaće je gol postigao Adnan Lepenica u 13. minuti, a za goste Vedad Mudrov u sedmoj minuti.

TOŠK je sada lider sa 21 bodom, dva boda manje ima Bosna, zatim slijedi Ilijaš sa 18, Mladost sa 16… Na dnu tabele zakovana je Stupčanica bez osvojenog boda. Pretposljednji je Rudar sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije