Rudež: Ne znaš odakle sijeva, ako Talijane krene

Damjan Rudež pred duel sa Italijom

Rudež: Ne znaš odakle sijeva, ako Talijane krene

Danas će od 14 sati i 30 minuta svoj susret na Eurobasketu odigrati Hrvatska i Italija. 

Bit će to duel dvije reprezentacije koje su u dosadašnjih šest susreta doživjele po samo jedan poraz. Hrvatska je poražena na samom startu od Španije, dok su Talijani izgubili svoj posljednji duel od domaćina Slovenije. 

Pobjednik današnjeg susreta osigurat će četvrtfinale, a koliko je važan ovaj susret zna i Damjan Rudež. Krilni centar Hrvatske rešeta svoje protivnike. Prvo je Sloveniji "spakovao" dvije trojke u produžetku, a protiv Finske je gađao 5-8 iza linije 6.75. Italija koja ima problema sa "visinom" mogla bi biti kažnjena ispod koša. 

"Taktički bi to trebalo tako postaviti, mislim, da se ide u smjeru, naši visoki igrači to mogu kazniti. No, treba biti oprezan jer i oni imaju pozicije s kojih nam mogu stvoriti probleme. Talijani su odlična momčad, imaju sjajne šutere, ne znaš odakle sijeva kad krenu, a ako im krene, može biti jako opasno. Mi imamo neke planove, već smo nešto dogovarali i trebali bismo ih na taj način zaustaviti," rekao je Damjan Rudež za SN pred duel sa Italijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.