Rudiger u suzama napustio trening Njemačke

Zadobio povredu ligamenata koljena

Rudiger u suzama napustio trening Njemačke

Endin Čaušević

Odbrambeni fudbaler Rome i reprezentacije Njemačke, Antonio Rudiger, propustit će Evropsko prvenstvo zbog povrede.

Naime, Rudiger je jučer na treningu reprezentacije Njemačke zadobio povredu ligamenata zbog koje će propustiti EP u Francuskoj. Ovj igrač iza sebe ima dobru sezonu u Romi, a Joachim Low ga je nagradio pozivom u reprezentaciju.

Ipak, nesretni Rudiger je jučer zadobio nešto težu povredu zbog koje neće moći igrati na EP-u. Kako pišu mediji u Njemačkoj ovaj fudbaler će se na teren vratiti tek u novembru.

Low je ozbiljno računao na usluge defanzivca Rome, ali će sada najvjerovatnije biti primoran da pozove novog igrača u reprezentaciju. Rudiger nije mogao sakriti svoje suze nakon jučerašnjeg treninga jer je odmah bio svjestan da od Evropskog prvenstva nema ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi