Rugani odlazi na posudbu u Francusku?

Višak u Juventusu

Rugani odlazi na posudbu u Francusku?

Dolaskom Matthijska de Ligta, Daniele Rugani postao je višak u Juventusu.

Ovaj 25-godišnji italijanski fudbaler pao je na mjesto četvrtog stopera i izvjesno je kako će napustiti Bianconere u ovom prijelaznom roku, no još nije poznato koje će biti njegovo sljedeće odredište.

U jednom momentu se činilo da bi Rugani mogao završiti u Romi, dogovor je bio praktički sklopljen, ali kako se Vučica u međuvremenu okrenula Lovrenu, izvisio je i još se čeka adekvatna ponuda.

Posljednje informacije govore kako je na Ruganija 'oko bacio' i Monaco, čiji čelnici bi ga željeli najprije posuditi za pet miliona eura, s tim da bi ugovor sadržavao i opciju otkupa na kraju sezone za dodatnih 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrač poput Ruganija značio bi mnogo Monacu, koji ima velikih problema u zadnjoj liniji, što se vidjelo i na otvaranju sezone kada su na svom terenu primili tri pogotka u velikom derbiju s Lyonom.

Ukoliko se transfer realizuje, za Ruganija će to biti tek treći klub u dosadašnjoj karijeri nakon što je prethodno pored Juventusa igrao za Empoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi