Ruhnert: Kolašinac je danas neprepoznatljiv

U Schalkeu prezadovoljni

Ruhnert: Kolašinac je danas neprepoznatljiv

Edmir Škorić

Sead Kolašinac je briljirao protiv Hannovera u nedjelju, te je na taj način privukao pažnju njemačkih medija.

Kolašinac, koji ima samo 20 godina, proslavio se prodorom po lijevoj strani i asistencijom za Farfana kod vodećeg gola Schalkea u duelu sa Hannoverom (2:0). Naš reprezentativac je izabran u tim kola Bundeslige (Kickerov izbor), ali i najbolji tim prošle sedmice (Whoscored.com).

O njegovom talentu govorio je Oliver Ruhnert, direktor omladinskih selekcija Schalkea. 

"Bilo je incidenata u njegovim prošlim klubovima. Jasno smo Seadu, kada je došao, pojasnili što očekujemo od njega", reko je Ruhnert, dodavši:

"Sead je neprepoznatljiv danas u odnosu na ono vrijeme kada nam je tek došao. Apsolutno se pozitivno razvijao kao igrač i osoba".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Impresivno je to što je jedan 20-godišnjak već promijenio četiri kluba u omladinskoj karijeri. Počeo je 2001. godine, kao osmogodišnjak, u Karlsruheru, da bi 2009. prešao u Hoffenheim, zatim se razvijao i u Stuttgartu, a u Gelsenkirchenu je od 2011. godine.

Nijemcima se, također, dopada što je riječ o dobro građenom igraču, koji može da igra na dosta pozicija u odbrani, a po potrebi i u veznom redu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti