Rui Costa: Ne bojimo se nikoga, tako ni Chelseaja

Benfica protiv Chelseaja

Rui Costa: Ne bojimo se nikoga, tako ni Chelseaja

Edmir Škorić

Lisabonska Benfica će u četvrtfinalu Lige nogometnih prvaka igrati protiv londonskog Chelesaja, što je itekako neizvjestan dvoboj ovog dijela natjecanja.

Benfica je u osmini finala bila bolja od ruskog Zenita, dok je Chelsea na fantastičan način, nakon 1:3 poraza u prvom susretu, na Stamford Bridgeu  u uzvratu slavio sa 4:1 protiv Napolija u produžecima i prošao dalje.

Jedina preostala engleska momčad morat će se namučiti želi li proći dalje. I iz Benfice poručuju da se nikoga ne boje.

"Nije nas strah što ćemo morati u uzvratu igrati u Londonu", rekao je sportski direktor Benfice Rui Costa,dodavši:

"Nikoga se ne bojimo u Ligi prvaka, pa tako ni Chelseaja, Respekt protivniku, jer je to jaka i iskusna momčad s mnogo odličnih igrača, no zar nismo i mi sami kvalitetni?".

Bivša zvijezda AC Milana nije htjela ići daleko, te govoriti o tome koga bi za protivnika u polufinalu. Prođu li Chelsea, Portugalci bi mogl igrati protiv Barcelone ili Milana, ovisno ko bude uspješniji u tom meču.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.