Rui Costa pohvalio Ronaldinha i Pirla

Bivši igrač Milana i Fiorentine

Rui Costa pohvalio Ronaldinha i Pirla

Edmir Škorić

Legenda Milana i Portugala, Manuel Rui Costa, nije mogoa a da ne pohvali brazilskog "maestra" Ronaldinha, koji je, kako sam tvrdi,  rijedak slučaj igrača koji mogu loptu dati bilo gdje.

Na meč Lazija i Milana, a koji je pripao gostima, Ronaldinho je fenomenalno uposlio svog sunarodnjaka Pata kod drugog gola Rossonera.

"Vidio sam ono što je učinio protiv Lazija. Njegov ubačaj je bio uzvišen. Rijetki su igrači koji mogu ponuditi golgeteru pass kao što on može", kazao je Rui Costa za Il Corriere Dello Sport.

Bivši reprezentativac Portugala, sada direktor Benfice, ističe kako je Leonardo dostao pomogao Ronaldinhu da se vrati u formu, a priznaje kako je obožavatelj Andrea Pirle.

"Leonardo je učinio dobro kada je pomogao u obnovi Roaldinha, to je dobro za Milan i za svjetski nogomet. Ne smijemo zaboraviti da je Dinho bivši pobjednik Zlatne lopte. Postoji još jedan asistentski fenomen koji igra u Milanu i on se zove Pirlo. Nitko ne može igrati sa loptom u nogama kao on. Jedan sam od njegovih najvećih obožavatelja", završio je nekadašnji igrač Fiorentine i Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.