Ruiz pogodio za 11. ovosezonsku pobjedu PSV-a

Eredivisie, 24. kolo

Ruiz pogodio za 11. ovosezonsku pobjedu PSV-a

Fudbaleri PSV-a stigli su do svoje 11 pobjede u dosadašnja 24 kola fudbalskog prvenstva Holandije, a ovoga puta su na svom terenu sa 2:1 savladali ekipu Heraclesa.

Već na samom startu utakmice domaći fudbaleri stigli su do vodstva, a u 5. minuti pogodio je Depay. Uprkos vodstvu ništa se nije promijenilo u igri domaćeg sastava koji je idalje nastavio igrati otvoreno, u želji da što prije riješi ovaj susret. 

Ipak, u finišu prvog dijela igre gosti su uspjeli doći do izjednačenja nakon što je Linssen na pravi način iskoristio asistenciju Veldmatea i pogodio za 1:1. Igrala se 41. minuta utakmice.

Detalj koji je odlučio pobjednika u ovome susretu desio se u 62. kada je Kostarikanac Bryan Ruiz zatresao mrežu gostiju i svom timu donio nove bodove u nastojanju da se njegova ekipa približi timovima iz samog vrha tabele holandskog fudbalskog šampionata.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 24. kolo:
PSV – Heracles 2:1 (Depay 5, Ruiz 63 / Linssen 42)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.