Rukometaši BiH večeras igraju protiv Kosova

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Rukometaši BiH večeras igraju protiv Kosova

E. Čaušević

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras igra na gostovanju protiv Kosova u okviru trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Rukometaši Bosne i Hercegovine u trećem kolu igraju protiv fenjeraša grupe 1 kvalifikacija za SP ekipe Kosova. Naši rukometaši su u prva dva kola ubilježili jednu pobjedu i jedan remi, te se trenutno nalaze na drugom mjestu tabele. Kosovo je u prva dva kola kvalifikacija za SP ubilježio dva poraza i večeras se nadaju prvom trijumfu.

Bh. reprezentacije u ponedjeljak je poražena u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore, a nakon utakmice sa Kosovom naše momke očekuje i meč protiv Slovačke.

Selektor reprezentacije BiH Dragan Marković pred utakmice kvalifikacija za SP kazao je reprezentacija Kosova velika nepoznanica za sve, te da nemaju puno informacija o njima.

"Mi sa velikim respektom idemo u utakmicu protiv Kosova, ali sa druge strane bez imalo straha. Mi smo sigurno jedna od boljih ekipa u regionu, s tim da smo imali mali pehova. Sada smo u stanju da igramo sa svim ekipama i da se ne bojimo nikog", kazao je Marković.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Kosova i Bosne i Hercegovine igra se večeras od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi