Rukometaši Čelika u Areni bolji od Gradačca

Prva liga FBiH grupa Sjever

Rukometaši Čelika u Areni bolji od Gradačca

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja u okviru 8.kola Prve lige FBiH, grupa "Sjever" dočekali ekipu Gradačca, te sjajnom igrom u drugom poluvremenu ubilježili pobjedu rezultatom 35:28.

Zeničani su dobro otvorili današnji duel, poveli su 4:1, držali vodstvo sve do 17. minute kada gosti okreću rezultat i dolaze u vodstvo rezultatom 7:8. Nastavio je Gradačac igrati dobro i prvo poluvrijeme riješio u svoju korist rezultatom 13:15.

Nakon odmora u drugom poluvremenu Zeničani su odigrali sjajnih 30 minuta. Čelik je u 36. minuti ponovo u vodstvu 18:17. Nakon što su prešli u vodstvo izabranici Seldina Rizvanovića nastavili su igrati sjajnu odbranu, te su brzim kontrama preko Begovića rešetali gol Gradačca. Golman domaće ekipe mladi Muamer Kaljić izluđivao je gostujuće igrače sjajnim odbranama, a to su njegovi saigrači materijalizirali u napadu, te povećavali svoje vodstvo iz minute u minutu. Na kraju je bilo konačnih 35:28 (13:15)

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjednička ekipe, Edvin Begović je postigao 13 golova, Adnan Begagić 10, dok je mladi golman Muamer Kaljić imao 15 uspješnih odbrana. U redovima ekipe Gradačca, Edin Zrnić je postigao 10, dok je Armin Kahvedžić dodao osam golova.

Čeliku je današnja pobjeda bila treća u nizu, te sada uz tri pobjede i jedan remi imaju i tri poraza koja su ubilježili u prva tri kola otvaranja prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti