Rukometaši doživjeli poraz u pravo vrijeme

Poraz u Portugalu

Rukometaši doživjeli poraz u pravo vrijeme

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Portugala, rezultatom 27:26, okončala je kvalifikacije za SP u Kataru 2015. godine.

Selektor Dragan Marković je najavljivao borbenu igru i pobjedu u Portugalu. Naši rukometaši su ipak doživjeli prvi poraz u kvalifikacijama, ali iza sebe ostavili još jednu dobru partiju. No, kako god, najvažnije je da smo u baražau, a osigurali smo ga pobjedom nad Estonijom u Vitezu prije nekoliko dana.

Od početka utakmice Portugalci su zagospodarili parketom, vodili, relativno brzo su došli do četiri gola prednosti (6:2:), ali smo uspjeli da se serijom goloma vratimo. U 18. minuti izjednačili smo na 8:8, ali se domaći rukometaši ponovo odvajaju (11:9). Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol. Portugal je na odmoru vodio 14:13.

I u nastavku portugalski rukometaši igraju dobro, ali i naši momci se nisu predavali, te prave i preokret. Portugalci su petnaestak minuta imali rezultatsku prednost (uglavnom od jednog gola). U 46. minuti zabijamo konačno za vodstvo (22:21), što je bilo prvo naše vodstvo na današnjoj utakmici.

Nekoliko minuta bio je aktivan rezultat 22:22, a onda je Karačić postigao svoj drugi gol za naše novo vodstvo (23:22). Terzić je sa sedmerca bio precizan za 24:23. Naravno, kao i u svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama, i ovaj put dosta drame u završnici. 

Costa je Karačiću odbranio, Portugalci su nas kaznili i došli do poravnanja. Terzić je imao stopostotan učinak iz sedmeraca do ove utakmice, a onda je u veoma važnom trenutku promašio sedmerac. Primamo gol sa igračem više, ali Toromanović zabija peti gol za novo izjednačenje (25:25), zatim i šesti za novo vodstvo 26:25. U posljednje dvije minute ušlo se kod rezultata 26:26. Portugalci su na kraju došli do vodstva i pobjede, a Toromanović je imao veliki promašaj. 

Toromanović je zabio šest golova, a Savić, Terzić i Čelica po četiri gola u našoj reprezentaciji. Costa je imao 12 odbrana na drugoj strani, a Duarte je zabio šest golova.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.