Rukometaši Goražda bolji od Slobode

Premijer liga za rukometaše

Rukometaši Goražda bolji od Slobode

Adnan Beganović

U okviru 17. kola rukometne Premijer lige za muškarce u Tuzli je domaća Sloboda poražena od Goražda (24:28). 

Utakmica u Tuzli za domaće rukometaše bila je od velike važnosti u borbi za ostanak u društvu najboljih. Pobjeda u ovom susretu Tuzlake je faktički ostavljala u Premijer ligi, dok je nekadašnjeg prvaka naše države, Izviđača iz Ljubuškog, gurala u niži rang.

Međutim, važnost utakmice i imperativ pobjede učinio je svoje te su tuzlanski rukometaši u utakmici sezone pokazali možda i najlošiju partiju u posljednje vrijeme. Gosti iz Goražda došli su bez opterećenja i odigrali dobar meč pokazavši da remi sa Bosna SO od prije nekoliko sedmica nije plod slučajnosti.

Slobodi nakon ovog poraza predstoji grčevita borba za ostanak, dok Goražde ukoliko nastavi sa dobrim igrama ima velike šanse da izbori nastup u nekom od evropskih takmičenja.

Sutra su na rasporedu ostali susreti 17. kola, a sastaju se: Borac – Kotor Varoš, Bosna Prevent – Gradačac i Krivaja – Sloga, susret Konjuh – Bosna SO odgođen je za 8. april zbog učešća "Studenata" u evropskom takmičenju.

Premijer liga za rukometaše, 17. kolo:
Sloboda – Goražde 24:28

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti