Rukometaši Kiela poput mašine

U 12 utakmica 12 pobjeda

Rukometaši Kiela poput mašine

Edmir Škorić
Teme:

Rukometaši Kiela odigrali su već 12. prvenstvenu utakmicu. Bila im je to, vjerovali ili ne, 12. prvenstvena pobjeda.

Time se Kiel učvrstio na liderskoj poziciji sa 24 boda. Večeras su na svom parketu sa 35:26 porazili Lemgo. Predvodio ih je Kim Andersson sa 7 golova. Po 5 su postigli Filip Jicha te Daniel Kubes. Na drugoj strani raspoložan je bio Mait Patrail sa 6 golova.

Drugoplasirani berlinski Füchse je sa 30:20 slavio na gostovanju kod Hüttenberga. Alexander Petersson bio je prvo ime gostiju sa 6 golova. Markus Richwien postigao je gol manje. Poraženog domaćina predvodio je Milos Gerlich sa 6 golova.

Hüttenberga je trenutno na samom dnu sa jednom pobjedom iz 10 odigranih utakmica. Flensburg je, očekivano, nadigrao pretposljednju momčad Eintrachta Hildersheima (36:20), dok je Burdgdorf sa 30:24 savladao Wetzlar.


Rukometna Bundesliga, 10. kolo:

Kiel - Lemgo 35:26
Burdgdorf - Wetzlar 30:24
Flensburg - Hildesheim 36:20
Huttenberg - Fuchse Berlin 20:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije