Rukometaši Rusije sigurni u Italiji

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukometaši Rusije sigurni u Italiji

Adnan Beganović

Pred sutrašnji duel naše rukometne reprezentacije sa Srbijom večeras nam iz Trsta stižu "loše" vijesti.

Reprezentacija Rusije, naš konkurenta za plasman među dvije najbolje selekcije grupe i odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine, bez većih problema upisala je pobjedu protiv Italije.

Tamo gdje smo se mi "okliznuli" i potajno se nadali da bi još netko od naših konkurenata mogao ostati bez bodova, Rusi nisu imali nikakvih problema. U maniru prave rukometne sile već u prvom poluvremenu napravili su ogromnu razliku (13:18) i tako rješili pitanje pobjednika.

U drugom dijelu rukometaši Rusije iz minute u minut povečavali su prednost, pa je konačan rezultat (23:34) pravo mjerilo snaga na terenu. Rusi su ovom pobjedom preuzeli prvo mjesto na tabeli grupe 2 i trenutno imaju 8 bodova, Srbija je druga sa 7 i utakmicom manje, dok se naša reprezentacija nalazi na trećem mjestu sa 5 bodova i utakmicom manje.

Italija - Rusija 23:34 (13:18)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.