Rukometaši se okupljaju u Zenici

Počela operacija Bjelorusija

Rukometaši se okupljaju u Zenici

D. Kurbegović

Rukometna reprezentacija BiH danas je počela okupljanje u hotelu "Zenica" u Zenici pred odlučujuću utakmicu kvalifikacija protiv Bjelorusije, koja će se igrati 11. juna u zeničkoj Areni.

Na prozivci selektoru Draganu Markoviću javila se većina igrača osim Duška Čelice, te Nebojše Grahovca, dok probleme stvara povreda zadnje lože Ivana Karačića, te je njegov nastup protiv Bjelorusije pod znakom pitanja.

I pored određenih kašnjenja igrača, te povrede Karačića, selektor Marković optimista je pred utakmicu odluke.

"Pred nama je veoma teška utakmica protiv Bjelorusije, koja nam je i odlučujuća da se ponovo plasiramo na veliko takmičenje. Poznajemo Bjeloruse, kao i oni nas, tako da tu nema previše nekih tajni. Mi imamo veliki motiv da u Zenici pred punom dvoranom podarimo jednu veliku pobjedu našim navijačima. Atmosfera u reprezentaciji je standardno na visokom nivou, imamo odlične uvjete u Zenici, nama utakmica protiv Bjelorusije mnogo znači ne samo zbog odlaska na veliko takmičenje nego i zbog budućnosti rukometa u našoj zemlji", kazao je Marković.

Reprezentativci naše zemlje trenirat će dva puta u zeničkoj Areni,dok će se ekipa kompletirati do ponedjeljka, kada se očekuje da svi igrači dođu na okupljanje nakon završetka prvenstava i obaveza u svojim klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.