Rukometaši stigli u Helsinki

Kvalifikacije za SP 2011. godine

Rukometaši stigli u Helsinki

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Helsinki gdje će u naredna tri dana učestvovati na kvalfikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

Turnir će se igrati u mjestu Vantaa, predgrađu 20 glavnog grada Finske, u dvorani kapaciteta oko 3.000 mjesta.

Rukometaši BiH će u okviru B-grupe odigrati tri susreta. Na startu turnira u petak se sastaju s domaćom selekcijom Finske (20 sati), u subotu slijedi susret protiv ekipe Velike Britanije (17.50), dok u u nedjelju izabranike selektora Vojislava Rađe očekuje najteži susret protiv Rumunije, koji bi mogao odrediti pobjednika grupe.

Prvoplasirana ekipe izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama - baražu.          

Raspored utakmica u B-grupi:

15. januara:
Rumunija - Velika Britanija (17.30)
Bosna i Hercegovina - Finska (20 sati)
16. januara:
Bosna i Hercegovina - Velika Britanija (17.30)
Finska - Rumunija (20) 
17. januara:
Finska - Velika Britanije (14.30)
Bosna i Hercegovina - Rumunija (17 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.