Rukometašice Goražda u Portugalu zaleđene na minus 25

Rukometašice Goražda u Portugalu zaleđene na minus 25

A. Beganović

U prvom susretu 3. kola Challenge kupa rukometašice Goražda su u Portugalu pretrpjele ubjedljiv poraz u duelu sa domaćom ekipom JAC - Alcanena (40:15).

Rukometašice Goražda, inače jedinog bosanskohercegovačkog kluba koji je ove sezone izašao u Evropu, nisu se proslavile u Portugalu.

Domaće su pokazale snagu, te su slavile sa ubjedljivih 40:15 i tako su prije revanša obezbijedile prolaz u narednu fazu takmičenja.

Rodrigues sa osam, Alves sa sedam, te Henriques i Valente sa po šest pogodaka su bile najefikasnije kod portugalske ekipe, dok su Marić i Sorak sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.